EPC


Dp-epc  energieadviesbureau :: staat klaar met raad en daad met nodige info voor mensen die hun huis energiezuiniger willen maken , dit voor zelfbouwer en verbouwers.

EPC  gekend als energieprestatiecertificaat ( verplicht )

Potentiële kopers of huurders krijgen met het EPC een idee van de energiezuinigheid van de woning. Verkopers en verhuurders  kunnen op hun beurt de energiezuinige kenmerken van hun woning in de verf zetten.  En blijft voor de periode van 10 jaar geldig

  • Op het EPC staat een kengetal (score). Het kengetal geeft het berekende energieverbruik weer per jaar per m² bruikbare vloeroppervlakte. Het kengetal hangt af van de eigenschappen van het gebouw, zoals de gebruikte materialen, muur- en dakisolatie, ramen en deuren en de installaties voor verwarming en warm water. Bij de berekening van het kengetal wordt geen rekening gehouden met het verbruikersgedrag of de gezinssamenstelling van de (vorige) bewoners. Het kengetal kan dus afwijken van het verbruik op uw elektriciteitsfactuur
  • Het kengetal krijgt een plaats op de kleurenbalk (gaat van groen tot rood). Een kengetal in de groene zone wijst op een energiezuinige woning. Een woning in de rode zone is energieverslindend. Op de kleurenbalk staan referentiewaarden, van 0 tot 700. Hoe hoger deze score, hoe hoger het berekend energieverbruik en hoe minder energiezuinig de woning is. Voor oudere woningen kan het kengetal boven 700 uitkomen. 

xxx.jpg
Voor meer informatie verwijs ik u graag door naar http://www.energiesparen.be/

Nieuwe wetgeving vanaf 2013: aanstiplijst in te vullen

Waarvoor dient deze aanstiplijst?

De aanstiplijst geeft aan welke documenten u als eigenaar ter beschikking stelt aan de energiedeskundige om het energieprestatiecertificaat van uw woning te laten opmaken.

Welk belang hebt u erbij om die documenten aan de energiedeskundige ter beschikking te stellen?

Het energieprestatiecertificaat van een woning wordt door de energiedeskundige opgemaakt op basis van zijn vaststellingen tijdens het plaat bezoek en volgens de werkwijze die vastgelegd is in het inspectieprotocol.

De energiedeskundige mag bij de opmaak van het energieprestatiecertificaat ook gebruikmaken van bewijsstukken. Dat zijn documenten waarover u als eigenaar van de woning beschikt en die de aanwezigheid van isolatie, materialen of toestellen aantonen.

Als die documenten voldoen aan de voorwaarden van het inspectieprotocol, kunnen ze de energiescore van uw wooneenheid positief beïnvloeden.

Download de aanstiplijst